hatékony álláshirdetés

Így lesz hatékony az álláshirdetés

Mit és hol – két kulcsfontosságú dolog, mikor álláshirdetést adunk fel. A kérdések egyszerűek, a válaszok már kevésbé. A Lépés Magazin oldalon most ingyenes hirdetésfeladási lehetőséggel várják az ügyfeleket, a hol kérdésre tehát ez egy optimális válasz. Hogy miért? Mert itt napról napra egyre több látogató fordul meg, a folyamatosan frissülő, érdekes és színes tartalom vonzza a látogatókat, azokat is, akik épp állást keresnek. Job, munka, állás – ha ezt kínáljuk, érdemes itt hirdetni.

Milyen legyen a hirdetés?

Nehezebb kérdés, hogy milyen is legyen maga az álláshirdetés, hogy legyen megfogalmazva, hogy vonzza a releváns jelentkezőket. Először is szükségünk lesz egy címre, ez az első dolog, amit az álláskereső megpillant. Ha a cím értelmetlen, bonyolult vagy épp csak nem releváns az álláskereső szempontjából, akkor az olvasó egész egyszerűen el fog onnan görgetni és meg sem fogja nézni a hirdetést. Tehát nagyon fontos, hogy mi is lesz a hirdetés címe. Egyszerűnek és érhetőnek kell lennie, világosnak és egyértelműnek, itt nincs helye az elvontságnak.

A hirdetés szövegének megírásakor az egyértelműségre kell törekedni és egy olyan nyelvezet használatára, ami kifejezetten közvetlenül a jelölthöz szól, akit meg akarunk szólítani a hirdetéssel. Kutatások is bizonyítják a megfelelő nyelvezet hatékonyságát, mellyel elérhetjük, hogy nagy számban jelentkezzenek az állásra a megfelelő jelöltek. Ebből a szempontból kétféle álláshirdetést lehet megkülönböztetni.

Vállalatközpontú és támogató hirdetések

Az első az igényes, vállalatközpontú álláshirdetés, melyet úgy írnak meg, hogy a pályázóval szemben támasztott követelményeknek meg kell felelni. Arra összpontosít, hogy elmondja a jelöltnek, hogy mit vár el tőle a munkáltató. A másik típus a támogató szövegezés, ezeket úgy írják meg, hogy a vállalat igényei illeszkedjenek ahhoz, amit a vállalat nyújt a jelöltnek. Itt is le van írva, hogy mit vár el a vállalat, de az is, hogy a jelölt mit várhat el a vállalattól. Kutatási eredmények bizonyítják, hogy a támogató álláshirdetések háromszor hatékonyabbak mint a vállalatközpontúak.

Állás Kalauz