4 tipp a megfelelő klímakészülék kiválasztásához

4 tipp a megfelelő klímakészülék kiválasztásához

A megfelelő klíma kiválasztása kulcsfontosságú, mindegy, hogy otthonunkról vagy munkahelyünkről van szó. A piacon elérhető lehetőségek sokasága miatt azonban hamar megtorpanhatunk a döntést illetően. A következő cikkben adunk néhány szempontot, amiken érdemes végigzongorázni mielőtt beszerzésre adjunk a fejünket.

1.   tipp: Határozzuk meg az igényeinket

Az első és legfontosabb lépés a hűtési/fűtési igényeinek meghatározása. A figyelembe veendő tényezők közé tartoznak a hűteni/fűteni kívánt helyiség(ek) mérete(i); a belmagasság; a fekvés; hogy milyen gyakran kívánjunk üzemeltetni; de olyan tényezőket is érdemes górcső alá vetni, mint az épület hőszigetelése. Ha mindez túl bonyolultnak ígérkezne, használjunk valamilyen online kalkulátort, de akár konzultálhatunk egy profi szakemberrel is. Ha klíma Debrecen, akkor érdemes felvennünk a kapcsolatot a World Klímával, hisz díjmentes helyszíni felméréssel várnak, sőt még a berendezés elhelyezésének megtervezésében is segítenek, mindezt bármiféle kötelezettségvállalás nélkül!

2.   tipp: Kerüljön előtérbe az energiahatékonyság

Az energiahatékonyság nemcsak a környezetnek, de a pénztárcánknak is jót tesz, tekintve, hogy egy klíma üzemeltetése nem olcsó mulatság, főleg télen! Mielőtt azonban az A+, A++ energiaosztályok felé vennénk az irányt, ne feledkezzünk meg a SEER értékről sem, ami azt mutatja meg, hogy a készülék milyen hatékonyan alakítja át az elektromos energiát hűtési/fűtési energiává. A magasabb SEER-érték alacsonyabb energiafogyasztást és üzemeltetési költségeket jelent hosszú távon. Szerencsére a legmodernebb készülékek már bőven hozzák ezeket a paramétereket. Jó, ha tudjuk, hogy a World Klíma Debrecen például elkötelezett aziránt, hogy minél zöldebb berendezéseket sorakoztasson fel a termékpalettájában, így érdemes körülnézni náluk!

3.   tipp: Fontoljuk meg a további funkciókat

Miután körvonalazódtak a hűtési/fűtési igényeink és az energiahatékonyság fogalma is letisztult bennünk, elkezdhetünk gondolkodni azon, hogy milyen funkciókat szeretnénk viszontlátni a légkondicionálóban. Sok masinát Wi-Fi-n keresztül távolról is lehet vezérelni, vagy intelligens otthoni rendszerekbe integrálni a hatékonyabb használat és a kényelem érdekében. Vegyük figyelembe a készülék zajszintjét is, különösen, ha hálószobába vagy csendes munkaterületre tervezzük telepíteni. De akár olyan hasznos egészségmegőrző funkciókkal ellátott klímák is léteznek, mint például a plazmaszűrő, ezüst-ion szűrő stb., amit a World Klíma Debrecen klímái is tudnak, ha kristálytiszta levegőminőségre hajazunk!

4.   tipp: Költségvetés és telepítési költségek

Végezetül vessük papírra a klímaberendezés megvásárlására és beszerelésére szánt összeget. Bár csábító lehet a legolcsóbb megoldást választani, fontos, hogy egyensúlyt teremtsünk a megfizethetőség és a minőség között. A nívósabb, takarékosabb készülékek eleinte ugyan többe kerülhetnek, de hosszú távon jelentős megtakarítást eredményeznek majd. A World Klíma Debrecen például kapásból 10 nívós márkát kínál, illetve nem árt figyelni a weboldalukat, hiszen elég gyakran van náluk kiárusítás is. Emellett gondoljuk át a telepítési, és későbbi karbantartási költségeket is, ami elengedhetetlen a készülék hatékony és biztonságos működéséhez. A World Klíma Debrecen például nemcsak egy egyszerű üzlet, de nyugodtan fordulhatunk hozzájuk ilyen ügyekben is, hiszen klímatelepítésben, karbantartásban, tisztításban is otthon vannak!