kertépítés

Mi mindent kell tudnia a szakembernek a kertépítés árajánlat összeállításához?

Amikor a megrendelő azzal áll a kertépítő elé, hogy van „egy ötszáz négyzetméteres kertem, szeretném, ha szép lenne, ez mennyibe fog kerülni?”, akkor a kertépítő jobb esetben közli, hogy ennyi információ alapján nem lehet konkrét árat adni, rosszabb esetben pedig hasraütésszerűen bemond egy árat. Annak érdekében, hogy a kertépítő árat tudjon adni, nagyon sok kérdésre kell választ kapnia.

Mekkora összeget szeretne kiadni a kertépítésre?

Lehet a kert hiper-szuper extra, mindennel felszerelve, a legdrágább alapanyagokkal kialakítva, ha a megrendelőnek erre nincs kerete, akkor nincs értelme a kivitelezésnek. Éppen ezért mindenképp tudnia kell a kertépítő szakembernek, hogy mi az az összeg, ameddig tervezhet. Úgy is lehet mondani, hogy addig nyújtózkodjon, ameddig a takaró ér! A szakember úgy tud kalkulálni, olyan megoldásokat ajánl, hogy a megrendelő által a kertépítésre szánt összeget ne lépje túl. Ez mindkét félnek előnyös, hiszen a megrendelő tud fizetni és nem kell többet kiadnia, mint amennyit a projektre szánt. Ennek kapcsán az automataontozorendszeres.hu weboldalon bővebb információkat is olvashat!

Mi marad és mi megy a jelenlegi kertből?

Vannak, akik a kertnek csak egy bizonyos részét szeretnék átalakíttatni, bizonyos részek esetében pedig ragaszkodnak hozzá, hogy ne történjen változás. Esetleg van olyan növény, például virág vagy fa, mely sokat jelent számukra, így mindenképp szeretnék megtartani. Erről beszélni kell!

Vannak kedvenc növényei?

A kertépítés során nagyon fontosak az egyéni elképzelések, ötletek, hiszen a kertet újonnan kialakított formájában, akár évekig, évtizedekig fogja használni. Ha régi álma egy rózsalugas, esetleg szeretne sok-sok nárciszt látni otthonában, akkor azt előre közölni kell a szakemberrel, hogy már a tervezési folyamatban el lehessen helyezni az adott kedvenc növényt a kertben.

Allergiás valamilyen növényre?

Ez a kérdés talán még fontosabb is, mint az előző, ugyanis ha Ön vagy valamelyik családtagja allergiás valamilyen növényre, akkor azt mindenképp tudnia kell a szakembernek, hogy véletlenül se telepítse az adott növényt a kertbe.

Ezek, illetve még számos egyéb kérdés is fontos támpontokat jelent a kertépítőnek, hogy a kertépítés árak kapcsán konkrétumot tudjon mondani. Ezért a tervezési, árajánlat kérés szakaszában a konzultáció kiemelten fontos!